Sfintii se cinstesc in biserica si nu in garaje! (PS Parinte Timotei Prahoveanul)

“Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dat binecuvântare ca, în această zi a pomenirii lui [a Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou – N.Red.], o raclă care păstrează un fragment din moaştele Sfântului Efrem să poposească în această biserică arătând că cinstirea Sfinţilor se face în biserică şi nu în alte locuri” – a afirmat Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, ieri, cu ocazia slujirii in Biserica Tuturor Sfinţilor Români din Cartierul Titan, Bucuresti.

In aceasta biserica, in ziua de pomenire a Sfantului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou [5 mai], a fost adus un fragment din Moaştele acestui mare sfant, de la Reşedinţa Patriarhală.

Cu aceasta ocazie, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a mai precizat, conform unui raport al Patriarhiei Romane: “Sfinţii se cinstesc în biserică şi nu în garaje, iar credincioşii când doresc tămăduirea neputinţelor lor, când doresc să se spovedească şi să fie împărtăşiţi, să ceară sfaturi pentru mântuirea şi schimbarea vieţii lor, o fac în biserică şi nu în alte locuri pe care unii oameni, fără să aibă ascultare faţă de Biserică, le sugerează” – facand aluzie la ieromonahul (calugarul) Onufrie – Căruntu Emilian, de la Mănăstirea Sihăstria Rarăului, in prezent aflat in Capitala, cu o icoana facatoare de minuni a Sfantului Efrem cel Nou [vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe [https://lacasuriortodoxe.ro/alter-news/17518-calugarul-onufrie-si-icoana-sfantului-efrem-cel-nou-video-confuzie-si-avertismente.html] ], asupra caruia Arhiepiscopia Bucurestilor a avertizat in trecut.

“De aceea, în lumina vieţii şi a învăţăturii Sfântului Efrem cel Nou, îndemnăm pe oameni să fie dreptmărturisitori şi să urmeze calea sfinţilor, pe care Dumnezeu a arătat-o celor aleşi ai Lui. Altă cale în afară de Biserică nu există”, a spus Preasfinţitul Părinte Episcop Timotei Prahoveanul, conform aceluiasi raport al Patriarhiei Romane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.