Un fost capitan al unei echipe profesioniste de fotbal se alatura Statului Islamic

Un fost capitan al unei echipe de fotbal se alatura Statului Islamic

“Pe 12 ianuarie 2015, pe numele Aibek Gudaidullin a fost emis un mandat internațional de arestare. El este suspectat de a fi membru al unei formațiuni armate ilegale și de participarea la conflictul militar sirian de partea forțelor anti-guvernamentale. El este acuzat de comiterea unei infracțiuni în conformitate cu articolul 257, secțiunea 2, din Codul penal al Republicii Kazahstan”, conform unui comunicat al Politiei, citat de agenția locală de știri “Mgorod”.

Aibek Gubaidullin, un fost căpitan al clubului de fotbal din Kazahstan “Akzhayik”, a decis să lupte de partea Statului Islamic, asa incat a pornit intr-o călătorie în Siria.

Poliția din Kazahstan a declarat ca Gubaidullin se afla încă în Siria.

Anterior, Comitetul Național de Securitate al Kazahstanului a raportat că există cel puțin 300 de cetățeni din tara, care luptă în rândurile Statului Islamic. Jumătate dintre ei sunt… femei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.