Dante Aligheri – Mesajul Papei Francisc, la implinirea celor 750 de ani de la nastere

Papa Francisc a transmis un mesaj președintelui Consiliului Pontifical pentru Cultură, Cardinalul Gianfranco Ravasi, cu ocazia celebrarii organizate in Senatul Italian, luni dimineață, a celor 750 de ani de la nașterea poetului si filozofului italian Dante Alighieri. Dante a ramas cel mai mare scriitor european din Evul Mediu, autor al „Divinei Comedii”, capodoperă a literaturii universale.

În mesajul sau, Papa Francisc a început prin a marturisi credinta sa, ca Dante Alighieri ramane “un artist de cea mai mare valoare universală, care are încă multe de spus și de oferit, prin operele sale nemuritoare, tuturor celor dispusi să meargă pe calea cunoașterii adevărate”.

Papa si-a exprimat speranța că festivitățile ocazionate de cei 750 de ani de la nașterea lui Dante, asemenea celor in curs de pregatire pentru cel de-al VII-lea centenar al morții acestuia, din anul 2021, sa ajute la intelegerea si aprecierea lucrarilor lui Dante.

Prin scrierile sale, Dante – a concluzionat Papa Francis – este un om care ne invită sa nutrim “speranța de a vedea din nou orizontul luminos, unde straluceste demnitatea deplină a persoanei umane”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.