Pregatirea Marelui Sinod Pan-Ortodox, insotita de intrigi

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a declarat că Marele Sinod Pan-Ortodox va avea loc la Istanbul, în 2016, dar ca pregătirile pentru acesta nu sunt deloc simple.

“Dacă totul merge bine, Sinodul va avea loc în 2016”, a spus Patriarhul, la o ceremonie in care acesta a fost premiat cu un doctorat al Academiei Diplomatice a Ministerului de Externe Rus.

Forumul istoric va discuta subiecte, cum ar fi relația dintre Biserică și societate, opiniile credincioșilor pe probleme contemporane, a mai explicat acesta.

“Ca de obicei, pe marginea unor asemenea evenimente istorice, există si unele intrigi, impotriviri si încercări de influențare, inclusiv din partea forțelor politice. Vedem toate acestea, în special pe marginea crizei din Ucraina”, a spus Patriarhul.

De asemenea, el a atins si tema Orientului Mijlociu, subliniind că exodul masiv al creștinilor din această regiune distruge echilibrul și alimenteaza extremismul.

“În Siria, 400 de biserici creștine au fost distruse, doar pentru că nu place cuiva faptul că comunitatea creștină a trăit acolo dintotdeauna”, a spus Patriarhul Kirill.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.