Victimele fostului regim comunist din Albania au acces la dosarele securitatii

Victimele fostului regim comunist din Albania vor avea, in cele din urma, posibilitatea de a vedea cine le-a spionat, după ce Parlamentul a adoptat o lege de deschidere a dosarelor securitatii din perioada comunista.

Decizia a venit la mai mult de două decenii dupa incheierea a aproape jumătate de secol de dictatură, în ceea ce Papa Francisc a numit recent “un tinut al martirilor”, unde creștinii practicanti și adversari politici au fost persecutați.

Liderul comunist Enver Hodja (foto) a preluat puterea în 1944 și a izolat Albania ca stat cu un singur partid, până la protestele în masă de la începutul anilor 1990. Alegerile din 1992, în cele din urmă, au încheiat 47 ani de regim comunist dur.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.