Reinhumarea Marelui Cneaz Nicolai Nicolaevici si a sotiei sale

Astazi, 30 aprilie 2015, in Cimitirul Militar Bratsk din Moscova, are loc ceremonia reinhumarii Marelui Duce Nicolae și a soției acestuia, Anastasia Nikolaevna, Mare Ducesă.

Nicolae – nepotul împăratului Nicolae I, a fost comandantul suprem al forțelor terestre și navale ale Imperiului Rus de la începutul Primului Război Mondial, apoi guvernator al Caucazului, comandant al Armatei Caucaziene. După revoluție, a fost forțat să plece în exil, a murit în Franța în 1929 și a fost înmormântat în Biserica Arhanghelului Mihail din Cannes.

In data de 27 aprilie, la Paris, a avut loc o ceremonie speciala, iar în seara aceleiasi zile, rămasitele pamantesti ale cuplului au fost aduse din Franța în Rusia. De la aeroport, ele au fost duse in Mănăstirea Stavropighie de calugari Donskoy, unde a fost oficiata o slujba de pomenire, de catre Mitropolitul Varsanufie de Sankt Petersburg și Ladoga.

Astazi, la ceremoniile oficiate in cimitirul militar, va fi prezent si seful Departamentului pentru Relații Externe Bisericesti, al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.