Patriarhul: Biserica trebuie sa fie mai activa pe retelele de socializare!

Misiunea ortodoxă trebuie să se desfășoare mai activ pe retelele de socializare, considera Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, informeaza Serviciul specializat in productia de site-uri web si gazduire NETCreator [https://www.netcreator.ro] .

“Noi nu avem dreptul sa scapam locurile in care se afla turma noastra, iar astăzi turma noastră se afla pe retelele de socializare, mai ales partea cea mai activă a turmei noastre”, a declarat Patriarhul, ieri, la o ședință a Consiliului Suprem al Bisericii Ruse, in Moscova, citat de Pravmir.

Potrivit acestuia, astazi, viața unei persoane, într-o anumită măsură, se concentrează pe rețelele de socializare, “iar pentru unii oameni ele au devenit universale, fiind de fapt nedemne de incredere, și sursă profundă de informații.”

“Dacă nu suntem mulțumiți de reacția turmei la anumite evenimente, în special la evenimentele din viața Bisericii, atunci se pune o întrebare: ce am făcut pentru a evita această reacție, cat de activi suntem în explicarea poziției Bisericii, în discutarea problemelor actuale?”, se întreabă acesta.

Patriarhul a subliniat că Biserica este pazitoarea valorilor evanghelice, sarcina sa fiind aceea de a explica aceste valori, într-un limbaj ușor de înțeles de cei contemporani noua.

El a mai spus că virtualizarea vieții umane reprezinta un pericol, mai ales atunci când lumea virtuală substituie lumea reală.

“Dacă nu vrem ca realitatea virtuală să devină un fenomen ateist, atunci ar trebui să luam serios în considerare modul în care Biserica poate fi prezentă în această lume, devenind mult mai eficienta in transmiterea propriului mesaj, la nivel mondial și in randul tineretului”, a spus Patriarhul, mai informeaza NETCreator [https://www.netcreator.ro%22%20target%3D%22_blank/] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.