Papa Francisc s-a intalnit cu Regina Silvia a Suediei

(Foto: Ansa / Radio Vatican) Papa Francisc s-a intalnit, ieri, cu Regina Silvia a Suediei, care a condus personal o delegație la un seminar de o zi pe tema traficului de ființe umane și exploatarea femeilor, care se desfasoara in Vatican.

Deși a fost prezent si un interpret suedez, cei doi au vorbit mai ales în limba spaniolă, pe care regina o vorbește fluent. De fapt, Regina Silvia la un moment dat, a lucrat la Consulatul Argentinian din Munchen.

Regina a vorbit cu Papa despre diverse activități pe care aceasta le-a promovat în Suedia, în special în favoarea copiilor.

Papa Francisc a avut posibilitatea sa-și exprime recunoștința pentru primirea in Suedia a refugiaților și persoanelor strămutate.

Regina Silvia, soția regelui Carl XVI Gustaf al Suediei, a fost însoțită de cea mai tanara fiica a sa, Prințesa Madeleine a Suediei, de soțul acesteia, Christopher O’Neill, și de fiica lor de 14 luni, Printesa Leonore.

Regina i-a oferit Papei un set de cărți de rugăciuni folosite de Familia Regală, împreună cu un portret fotografic și cu o vaza cu Stema Regala.

Papa Francisc i-a oferit reginei o Medalie Pontificală, împreună cu o copie a “Evangelii Gaudium”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.