Singurul preot ortodox ramas in Idlib a fost rapit, cu o parte din turma sa

Șeful Bisericii Evanghelice din Alep, Siria, Rev. Ibrahim Nusayr, a confirmat, pentru el-Nashra, ca Jabhat al-Nusra l-a rapit pe preotul ortodox Ibrahim Farah, în Idlib: el era singurul preot rămas în oraș. Surse exclusive ale el-Nashra au spus ca strigătele “Allahu Akbar” s-au auzit in moscheile din Idlib, cerandu-li-se crestinilor să plăteasca impozitul jizya sau sa plece, pentru a scapa fara a fi usici.

Surse indică faptul că un număr mare de creștini din Idlib a fugit in Mhardeh, Ariha, și Banyas, în timp ce unii au refuzat să plece și au anunțat intenția de a rămâne în țara lor.

Rapoartele arată că un preot sirian și o parte din turma lui au fost capturați, după ce forțele de opoziție islamice susținute de țările din Golf au preluat controlul asupra orașului Idlib, în apropiere de granița cu Turcia, sâmbătă.

Rapoartele indică faptul că Pr. Ibrahim Farah, unul dintre puținii preoți din Idlib, a fost capturat împreună cu o parte din turma sa, de Jabhat al-Nusra, aripa siriana a al-Qaeda, și că prizonierii așteaptă să apară în fața unui tribunal din Idlib.

Grupurile islamiste sunnite au format o alianță, incluzand Jabhat al-Nusra, miscarile extremiste Ahrar al-Sham și Jund al-Aqsa, însă această alianță nu include si ISIS, care este concurentul principal al acestor grupari susținute de țările din Golf și de Turcia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.