Principele Nicolae al Romaniei implineste, astazi, 30 de ani (foto). Dineu la Palatul Elisabeta

Astăzi, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al Romaniei împlinește vârsta de 30 de ani. Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor oferi un dineu, în seara acestei zile, la Palatul Elisabeta, dupa cum ne informeaza Familia Regala a Romaniei.

În perioada 29 martie-4 aprilie, 37 de invitați ai Principelui Nicolae, veniți din Europa, se vor afla in Romania, unde vor vizita orasele București, Sinaia și Sibiu, in cadrul unei noi ediții a proiectului “România. O călătorie regală”. Reluate în anul 2004, călătoriile regale au fost inițiate de Regele Carol I și Regina Elisabeta, sub numele de “Croaziere regale pe Dunăre”, în secolul al XIX-lea. Familia Regală a mai organizat călătorii regale în anii 2005, 2006, 2008, 2009, 2010 și 2011.

Principele Nicolae s-a născut la 1 aprilie 1985, la Geneva, fiu al ASR Principesei Elena și al domnului Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

În 2010, la împlinirea vârstei de 25 de ani, Majestatea Sa Regele Mihai I i-a conferit titlul de Principe al României și calificativul de Alteță Regală, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta.

Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Principele Nicolae este al treilea în Linia de succesiune la Coroana României – decorat de Regele Mihai cu Decorația regală Nihil Sine Deo (2010) și cu Marea Cruce a Ordinului Coroana României (2013).

Ciclul primar şi gimnazial la şcoala Argyle House din Sunderland, Marea Britanie, până în anul 1999. Din 1999, a urmat cursurile Colegiului Shiplake, din Henley on Thames, Marea Britanie.

Pe parcursul liceului, Principele Nicolae a dobândit certificatul GCSE în matematică, franceză, germană, literatură şi limbă engleză, tehnologia informaţiei, geografie şi ştiinţe (chimie, biologie, fizică), iar apoi a absolvit şi nivelul avansat al GCSE („A-level”) în franceză, ştiinţa afacerilor şi educaţie fizică.

În anul 2004, Principele a fost lider asistent al unei expediții în Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe. În 2005, a locuit pentru 4 luni în Kenya și a participat la o expediție în Madagascar. În anul 2006, Principele a fost angajat în Kenya pentru a antrena trupele Armatei Britanice în Rafting.

Între 2009 şi 2012, Principele Nicolae a urmat cursurile universitare la Colegiul Royal Holloway, Universitatea din Londra, în management.

Principele este pasionat de sport, practicând de-a lungul timpului fotbal, hockey, rugby, cricket, tenis, kayak, canoe și, ocazional, tenis.

Începând din 2010, Principele a realizat vizite în multe orașe, dintre care: Bacău, Iași, Chișinău, Orhei, Soroca, Bălți, Tulcea și Delta Dunării, Buzău, Râmnicu Sărat, Craiova, Galați, Brăila, Piatra Neamț, Slatina, Alexandria, Sinaia, Calafat, Cugir, Sibiu, Cluj, Sighișoara, Alba Iulia, Târgu Mureș, Brașov, Arad, Timișoara.

Activitatea caritabilă a Principelui cuprinde colaborarea cu Școala Britanică din București, într-un proiect pe teme ecologice, și susținerea organizațiilor de mediu ,,Mai Mult Verde” și „Tășuleasa Social”.

Principele Nicolae a acordat Înaltul Patronaj proiectului „Platet BSB” derulat de British School of Bucharest. De asemenea, a acordat Înaltul Patronaj și coordonează Asociația Curtea Veche, dedicată promovării cititului în rândul copiilor. Principele Nicolae este ambasador al Organizației internaționale Duke of Edinburgh Award.

În prezent, Alteța Sa Regală colaborează cu Editura Curtea Veche.

In galeria foto a articolului de fata puteti vedea mai multe fotografii oferite de Familia Regala a Romaniei (foto: Daniel Angelescu)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.