publicat în: Arhivă

Papa vrea sa aiba o discutie cu Patriarhul sarb, pe tema – Stepinac

Potrivit cotidianului belgradean “Politika”, “Papa vrea sa ajunga la un acord cu Patriarhul sârb, pe tema: Stepinac (foto)”.

“Liderul Bisericii Romano-Catolice a propus Bisericii noastre o discuție cu privire la problemele controversate ale biografiei cardinalului Stepinac, arhiepiscop catolic de Zagreb la momentul “Statului Independent al Croației” (1941-1945). Au fost exprimate rezerve cu privire la canonizarea lui Alois Stepinac nu numai in Belgrad, ci chiar în cercurile catolice”.

Potrivit unor informatii neoficiale, amintite de “Politika”, Biserica Ortodoxă Sârbă a primit, recent, un răspuns de la Vatican, la o scrisoare trimisă anterior, în care demnitarii Bisericii Sârbe isi afirmau poziția lor pe marginea canonizarii Cardinalului Stepinac Alois (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Surse apropiate cercurilor bisericești ortodoxe sârbe susțin că Papa Francisc a propus o discuție și o argumentare pe problemele legate de biografia cardinalului Stepinac.

Tot neoficial, aflam ca reuniunea, al cărei scop declarat este prezentarea pozițiilor ambelor părți, nu va avea loc pana in toamna. De aici, poate fi trasa concluzia că viitoarea canonizare a lui Stepinac nu va avea loc, oricum, inainte de aceasta intrunire, desi o parte a mass-mediei a anunțat deja că ea ar putea sa aiba loc… în timpul verii.