Mormant brodat: au imbracat in broderie mormantul unui sfant care le era drag

Enoriașii Bisericii Sfintei Treimi de la Poarta Pokrovsky a Moscovei au brodat un acoperamant intreg, pentru mormântul Sfantului David din Gareji, și l-au expus in aceste zile.

Protopopul Igor Iachimciuc, secretar al Departamentului de Relatii Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei a participat la prezentare, cu binecuvântarea Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk.

Parohul bisericii, Protopopul Ioan Kaleda, le-a vorbit celor prezenți despre Sfantul David, care a trăit în secolul al VI-lea, și despre mănăstirile infiintate de acesta, care ii poartă numele și se află la aproximativ 60 de km de Tbilisi.

“Piatra de mormant” – capacul brodat – conform unei vechi tradiții rusesti bisericesti, a fost realizata de către enoriași, ca implinire a unei promisiuni mai vechi pe care acestia o facusera în timpul pelerinajului lor la Mănăstirile Sfantului David din Gareji, în anul 2011.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.