Al 5-lea land german, care recunoaste oficial Mitropolia Ortodoxa Romana a Germaniei

Incepand din luna martie 2015, Landul Nordrhein-Westfalen din Germania a recunoscut oficial Mitropolia Ortodoxa Româna a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, cu statut de Corporaţie de drept public.

Aceasta este cea mai înaltă formă de recunoaştere a importanţei unui cult religios în viaţa socială, culturală şi religioasă din Germania, informează Ierodiaconul Ioan Popoiu, o astfel de corporaţie beneficiind de anumite privilegii, precum organizarea după reguli proprii, posibilitatea de a înfiinţa sau a desfiinţa instituţii adiacente, folosirea limbii proprii în cult şi acte oficiale, precum şi aplicarea regulilor proprii în ceea ce priveşte construcţia de lacaşuri de cult sau alte monumente.

Landul Nordrhein-Westfalen a devenit al cincilea land german care a recunoscut oficial statutul de Corporație de drept public pentru Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.