Atentie! Din seara de duminica, incep Deniile! Zilnic, la orele serii, in Saptamana Patimilor-

Începând din această duminică, a șasea din Postul Mare si Sfant al Paștelui, sau Duminica Floriilor, în toate Bisericile Ortodoxe se săvârșesc ZILNIC (pana sambata) Slujbele Deniilor.

Astfel, duminică seara se săvârșește Denia din Sfânta și Marea Luni (fiindca ziua liturgica incepe inca de la orele de seara ale Vecerniei), Luni seară – Denia din Sfânta și Marea Marți, Marți seară – Denia din Sfânta și Marea Miercuri, Miercuri seară – Denia din Sfânta și Marea Joi, Joi seară – Denia celor 12 Evanghelii, iar Vineri seară – Denia Prohodului Domnului.

Denia este o slujbă specială a Utreniei, care se săvârșește seara, în ajun. Cuvântul „denie” vine de la slavonescul vdenie, care înseamnă priveghere, slujbă nocturnă, cuvantul “deni” insemnand “zi”.

Hotarati un program comun si incercati fiti alaturi de preotii bisericii dumneavoastra, in fiecare seara, parcurgand Calea de fiecare zi, spre Inviere, a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, prin frumoasele si mangaietoarele slujbe ale Deniilor:

“Pe Tine Te laudam si Tie ne rugam: intareste-ne cu puterea Ta, ca sa ne nevoim intru ele cu sarguinta, spre marirea numelui Tau cel sfant si spre iertarea pacatelor noastre, spre omorarea patimilor si biruinta asupra pacatului; ca impreuna cu Tine rastignindu-ne si ingropandu-ne, sa ne ridicam din faptele cele moarte si sa petrecem cu bunaplacere inaintea Ta intru toate zilele vietii noastre.” (fragment din Rugaciunea care se citeste in fiecare post)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.