Akitu: ieri am intrat in Anul 6765 asirian

Asirienii din întreaga lume au inaugurat ieri Anul 6765, intr-un moment in care ISIS (Statul Islamic) continuă genocidul împotriva acestora, în Siria și Irak.

Sarbatoarea Noului An, numita Akitu, a fost celebrata timp de 12 zile, începând de pe 21 martie și încheindu-se pe 1 aprilie. De fapt, noul an a început pe 21 martie, odata cu echinoctiul de primavara (conform traditiei asiriene), dar pentru a-l alinia cu calendarul gregorian, asirienii marcheaza simbolic începutul noului an pe 1 aprilie.

Astfel, pe 22 martie, comunitatea asiriană din Sidney a celebrat noul an, alaturi de Primul-Ministru al Australiei, Tony Abbott.

Ieri, Președintele Armeniei a trimis un mesaj comunitatii asiriene, ocazionat de inceperea noului an.

În Yonkers, New York, a fost arborat steagul asirian, pentru a onora Anul Nou asirian și pentru a comemora 100 de ani de la fondarea Asociatiei Americane Asiriene din Yonkers, precum și 100 de ani de la genocidul turc impotriva asirienilor, armenilor și grecilor.

Comunitățile asiriene din Statele Unite, Europa și Orientul Mijlociu sărbătoresc noul an, cu speranța că acesta va fi mai bun decât cel precedent, care a cunoscut expulzarea a 200.000 de asirieni din casele lor, în câmpiile Ninive, in Irak și Siria, distrugerea bisericilor și sit-urilor arheologice și răpirea a sute de asirieni, de catre ISIS, in Siria (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.