Pentru presa laica, 1 aprilie ar trebui sa insemne – ziua adevarului! Farsa de prost “gust” pe seama credinciosilor –

Sugestie: intrucat oricum presa laica vinde zilnic minciuni la adresa Bisericii, de ce oare, pe 1 aprilie nu isi propune sa surprinda si sa isi schimbe, macar pentru o zi, programul? Sugeram, deci, ca pentru presa laica, ziua de 1 aprilie sa fie… ziua adevarului. Astfel, macar va fi o diferenta…

Va vine sa credeti sau nu… ieri, 1 aprilie 2015, o zi promovata din belsug drept zi “inchinata” minciunii si farselor, ziarul „Jurnalul de Ialomița” s-a gasit sa publice un articol intitulat: „S-a zis cu postul! Episcopia Sloboziei și Călărașilor și-a făcut Fast-Food. Episcopul Vincențiu a dat dezlegare la shaworma”, semnat de Cătălin Frangulea, fara a se specifica in vreun fel ca intreaga editie nu merita deloc sa fie cumparata si citita, intrucat – aliniata in totalitate la duhul laic al zilei amintite mai sus – continea doar minciuni.

Astfel, data fiind situatia neplacuta prin care credinciosii – si nu numai ei – puteau fi expusi si derutati in mod voit de o astfel de “stire” – care facea aluzie la o… dezlegare in post – Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor s-a vazut obligat sa vina rapid cu precizari, printr-un comunicat in care se avertizeaza, intr-adevar, ca articolul in cauza “aduce prejudicii grave moralei creștine și imaginii Episcopiei Sloboziei și Călărașilor”.

“Biroul de Presă dezminte faptul că Episcopia Sloboziei și Călărașilor „și-a făcut Fast-Food”, și mai grav că s-ar fi dat dezlegare, în Postul Paștelui la carne. Suntem convinşi de faptul că orice persoană (redactor) are dreptul la libertatea de exprimare, care cuprinde libertatea de opinie şi libertatea de a primi sau de a comunica informaţii ori idei. 1 aprilie, este ziua în care Biserica Ortodoxă pomenește pe Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca, nicidecum o zi internațională în care mass-media să aibă libertatea de a batjocorii integritatea unor persoane sau instituții, prin articole inventate” – se arata in comunicat [https://sf-esc.ro/informatii/12218-drept-la-replica-la-articolul-aparut-in-jurnalul-de-ialomita.html] .

Totodata, acesta atrage atentia asupra faptului ca “minciuna” in cauza a fost lansata cu intentia vadita de a manipula mintile cetatenilor, odata ce nu se mentiona sub nicio forma ca ar fi fost vorba despre “o farsa”, iar Jurnalul de Ialomița are pretentia sa fie un ziar cu scop informativ, si nicidecum un ziar pamfletar.

Se pare, insa, conform celor de la Biroul de Presa al Episcopiei, ca “nu este pentru prima dată când domnul redactor Cătălin Frangulea aduce prejudicii de imagine Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. Suntem obișnuiți cu neprofesionalismul lui, dar nu putem trece cu vederea aceste informații vădit mincinoase, care se doresc a fi receptate ca informații reale”.

Adica, ne permitem sa explicam noi, cu alte cuvinte: daca oricum se minte zilnic, omul de rand de unde sa mai stie ca astazi a fost tot o minciuna?

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.