Slobozia: Mii de oameni au primit Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului din Iasi (foto)

Ieri, miercuri, 15 aprilie 2015, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, împreună cu toţi preoţii Eparhiei Sloboziei si Calarasilor şi peste 10.000 de credincioşi au întâmpinat la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Catedrala Mitropolitană din Iași, conform unui raport [https://sf-esc.ro/informatii/12387-icoana-facatoare-de-minuni-a-maicii-domnului-de-la-catedrala-mitropolitana-din-ia-i-este-in-slobozia.html] al Sectorului Mass-Media al Episcopiei, semnat de Parintele Arhidiacon Nicusor Silviu Dascalu.

După oficierea slujbei de Te Deum, toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, important centru spiritual al zonei şi cel mai vechi monument de artă religioasă din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor. Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin spre închinare tuturor credincioşilor, alături de moaştele care străjuiesc Mănăstirea din Slobozia.

Pelerinajul se desfasoara cu ocazia hramului Mănăstirii din Slobozia, „Izvorul Tămăduirii”.

Vineri, Preasfinţia Sa va sluji Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de părinţi consilieri ai Centrului Eparhial, preacuvioşi părinţi stareţi, preoţi şi diaconi. Toţi credincioşii sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Catedrala Mitropolitană din Iași, ce va rămâne la Mănăstirea Slobozia până luni, 20 aprilie 2015.

Procesiunea a fost transmisă online, in Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro [www.sf-esc.ro] și Agenția de Știri Lăcașuri Ortodoxe, aminteste raportul Sectorului Mass—Media, punand la dispozitia celor interesati, mai multe fotografii surprinse cu ocazia procesiunii de ieri [https://sf-esc.ro/informatii/12387-icoana-facatoare-de-minuni-a-maicii-domnului-de-la-catedrala-mitropolitana-din-ia-i-este-in-slobozia.html] .

Evenimentele ce urmeaza sa se desfasoare maine (vineri) si duminica, vor fi transmise in direct, de asemenea, de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, cu sprijinul Sectorului Mass-Media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, putand fi urmarite in programul TV Lacasuri Ortodoxe, pe toate paginile web amintite mai sus.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.