Un fost consilier al Vaticanului devine calugar ortodox intr-o manastire din Moscova

Un fost consilier al Vaticanului s-a convertit la Ortodoxie.

Staretul Manastirii Sfantul Petru din Moscova, Petru (Yeremeyev), a oficiat in aceste zile o slujba in cadrul careia Preotul Constantin Simon a depus voturile monahale.

Constantin s-a convertit la Ortodoxie în 2014, după 34 de ani de slujire preoțească în Biserica Romano-Catolică. Cu binecuvântarea Patriarhului Kirill, Parintele Constantin a intrat în Mănăstirea Sfantul Petru și, înainte de a deveni calugar, a lucrat în bisericile din mănăstire, conform serviciului de presă al mănăstirii, citat ieri de Interfax.

Părintele Constantin este Doctor în Filosofie și profesor de slavă și Istorie rusă la Institutul Pontifical Oriental din Roma, fiind pro-rector al acestuia, si a fost membru al Ordinului Iezuit si, de asemenea, Consilier al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor.

Ieromonahul Constantin (Simon) s-a născut în 1955, în New Jersey (SUA), intr-o familie de ortodocși și protestanți. El si-a dedicat viața studierii istoriei Bisericii Ortodoxe, în mod constant cooperand cu comunitățile slave din Rusia și din alte parti ale Europei, și a ținut prelegeri de Istoria Bisericii în diferite universități ale lumii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.