Romania si Moldova reunite simbolic in Palatul Elisabeta, la “nivel academic”

În numele Majestății Sale Regelui Mihai I, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, au oferit ieri, la Palatul Elisabeta, un dejun oficial în onoarea Academiei Române și Academiei de Științe a Moldovei, conform informatiilor care ne-au fost oferite de Casa Regala a Romaniei.

Maine, se împlinesc 149 de ani de la înființarea Academiei Române. Cu această ocazie, Familia Regală a dorit reunirea simbolică a celor două academii românești la Palatul Elisabeta.

Anul viitor, atât Casa Regală, cât și Academia Română vor aniversa un secol și jumătate de existență.

Academia Română și Academia Moldovei au fost reprezentate de cei doi președinți, academicianul Ionel Valentin Vlad și academicianul Gheorghe Duca. Au fost invitați membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București și reprezentanți ai instituțiilor Statului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.