Samsung si Principesa Margareta a Romaniei le ofera burse absolventilor de liceu

Samsung și Fundația Principesa Margareta a României le oferă absolvenților de liceu burse pentru învățarea unei meserii în domeniul tehnologiilor de ultimă generație, in cadrul primului proiect de burse dedicat tinerilor care provin din medii defavorizate, conform informatiilor oferite de Casa Regala a Romaniei.

„Scopul proiectului este de a da o șansă reală tinerilor aflați la început de drum și de a-i convinge că succesul este bazat pe educație și încredere în propriile forțe”, a spus Mugurel Mărgărit Enescu, director executiv Fundația Principesa Margareta a României.

„Este o nevoie reală pe piață de oameni care să aibă calificarea necesară dar și pasiunea pentru domeniu. Vom începe un drum de 7 luni alături de tineri care pot învăța o meserie cu cerere pe piața de muncă și, mai mult, cu șanse reale de angajare la final. Candidatul ideal trebuie să fie să aibă dorința și deschiderea de a învăța cât mai mult și să fie, mai ales, pasionat de tehnologie.” afirmă Ionuț Gherghe, Customer Service Manager, Samsung Electronics România.

Tinerii din București și din județul Ilfov, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, absolvenți de liceu cu profil tehnic, care provin din familii cu venituri modeste sau centre de plasament, se pot înscrie în selecția pentru cursuri de calificare într-o meserie actuală, precum cea de tehnician service de aparate electrocasnice, sau aparatură radio și TV. Cursurile se vor ține în cadrul Samsung Service Plaza și UCECOM, cu sprijinul ESD (Electronics Suport Division).

Cei 20 de bursieri selectați în proiectul „O meserie pentru viitor” vor urma cursuri de calificare de scurtă durată (șapte luni) la Colegiul UCECOM din București și vor participa la ateliere practice în cadrul Samsung Service Plaza, alături de specialiștii Samsung Electronics România.

La finalul cursurilor, fiecare participant va obține un certificat profesional, iar bursierii care parcurg integral curricula și dau dovadă de implicare și dorința de merge mai departe au șansa de a fi angajați în cadrul SAMSUNG Service Plaza.

Pentru a se înscrie, tinerii absolvenți trebuie să prezinte documentele următoare: CV, copie după carte de identitate, copie după certificatul de naștere, copie după certificatul de căsătorie (dacă este cazul), adeverințe de venit ale tuturor membrilor familiei, diplomă de studii legalizată, adeverință medicală, dupa cum informeaza Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.