O declaratie oficiala despre catolici si protestanti starneste reactii

Președintele Organizației Egiptene pentru Drepturile Omului a afirmat ca declaratiile Secretarului General al Ligii Arabe au fost rasiste, intrucat demonstreaza dispret fata de religia crestina.

Declarația făcută de secretarul general al Ligii Arabe, Nabil Al-Arabi, în cadrul conferinței de presă care a avut loc duminică, 29 martie, odata cu încheierea summit-ului arab, a provocat reacții din partea mai multor personalități din Egipt.

Al-Arabi a spus, intr-o discutie despre sunniții și șiiții: “Noi nu suntem nici catolici, nici protestanți, ca sa avem diferite Carti si situatii diferite”.

Avocatul Najib Jubrail, presedinte al Organizatiei Egiptene pentru Drepturile Omului, a spus: “Declarația lui Al-Arabi este rasista, deoarece disprețuiește religia creștină. Acest mare om nu ar fi trebuit sa rosteasca o astfel de observație, într-un moment in care Președintele Abdul Fattah Al-Sisi solicita cimentarea unității dintre arabi și egipteni, pentru a-si atinge obiectivele”. El a cerut “scuze oficiale” din partea lui Al-Arabi.

Rev. Rif’at Fikri, șef al Consiliului Mass-Media și Publicitate, care este afiliat la Biserica Evanghelică din Egipt, a declarat: “Trebuie să se clarifice faptul că protestantii, catolicii și ortodocșii cred într-o singură Carte Sfântă, și că ei nu au diferite Cărți, după cum a spus Al-Arabi”.

El a adăugat: “Vechile conflicte, care au izbucnit în Europa, între catolici și protestanți, au fost doar din motive politice”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.