Unui antrenor de fotbal i s-a acordat nationalitate albaneza, dar nu si liderului Bisericii Ortodoxe a Albaniei

Naționalitatea albaneză i-a fost acordata unui antrenor de fotbal, dar nu si Arhiepiscopului ortodox al Albaniei (liderul Bisericii din aceasta tara).

In ziua de 28 martie 2015, Președintele Albaniei, Bujar Nishani (foto), a acordat cetățenie albaneză unui antrenor de fotbal, în scopul onorarii acestuia pentru munca și serviciul său in pregatirea echipei de fotbal albaneze De Biazi.

Pe de alta parte, de mai mulți ani, petitiile Arhiepiscopului ortodox Anastasios (Giannoulatos), de obtinere a cetățeniei albaneze, continua sa fie respinse de către diferite organisme guvernamentale albaneze, sesizeaza publicatia greceasca Himara, facand referire la evenimentul vadit discriminatoriu.

Autoritățile albaneze continua să nege cetățenia albaneză a Arhiepiscopul ortodox, desi acesta isi exercita atribuțiile de… 22 de ani, incepand din 1992.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.