Incendierea unui steag croat: Presedintele Serbiei ia pozitie

Președintele Serbiei, Tomislav Nikolic, a trimis un mesaj Presedintelui Croației, Kolinda Grabar Kitarovic, ieri, in care exprima condamnarea în termenii cei mai fermi a incendierii unui steag croat, subliniind că făptașii vor fi pedepsiți conform legii.

“Conducerea de stat a Serbiei nu admite sub nicio forma lipsa de respect demonstrata fata de simbolurile unui stat sau ale unor persoane. Cred că înțelegeti că în spatele acestui incident nu există o politică serioasă a cuiva, și cu siguranță nu a funcționarilor de top din Serbia”, se arată in mesajul Presedintelui, transmis de consilierul său, Ivan Mrkic.

Nikolic ia act de faptul că numeroase incidente și încălcări flagrante ale drepturilor cetatenilor au fost inregistrate in Croația, dar conducerea sârbă nu le are și nu le va pune în prim-planul atenției sale politice, de dragul pastrarii relațiilor de bună vecinătate.

Dario Mihelin, consilier al Președintelui croat, a declarat, la randul sau, ca reacție la acest mesaj, că Presedintele Croației, Kolinda Grabar Kitarovic, aduce multumiri pentru mesaj, spunând că așteaptă cu nerăbdare cooperarea – dupa cum arata o declaratie a serviciului de presă al Președintelui sârb, citata de Tanjug.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.