BETHLEHEM – CONSTRUIREA ZIDULUI CREMISAN a fost oprita! Victorie a crestinilor in instanta

Proiectul care ar fi izolat cele 58 de familii creștine neputincioase din Beit Jala de țara lor și ar fi împărțit in doua o mănăstire saleziana, a fost oprit.

Este vorba despre o victorie în fața instanțelor, a creștinilor din Țara Sfântă, după ce Înalta Curte a Israelului a dat un verdict in favoarea acestora.

In ultimele ore, Înalta Curte a decis că ridicarea zidului de sparatie din Valea Cremisan (Vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) se opreste. Creștinii din Țara Sfântă au protestat împotriva proiectului, de mai multi ani, susținând că ar avea consecințe foarte grave pentru comunitate.

Instanța Supremă din Ierusalim a decis că armata va trebui să gaseasca o alternativă la cea propusă. Dacă ridicarea zidului ar fi continuat pe ruta propusă, ar fi făcut ca 58 de familii palestiniene creștine din Beit Jala sa nu mai aiba acces la propria lor tara. Creștinii foloseau terenul pentru a cultiva viță de vie și măslini. Zidul ar fi impartit, de asemenea, complexul salezian în două, separand școala – la care studiau 450 de copii – de mănăstire.

Creștinii din Țara Sfântă au salutat decizia cu mare bucurie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.