Neo-nazistii ataca o comunitate ortodoxa ruseasca din Berlin

Extremistii de dreapta au lansat mai multe amenintari la adresa Parohiei Ortodoxe Rusesti “Sfantul Vladimir”, din districtul Marzahn-Hellersdorf, în partea de est a Berlinului – Germania.

Cu o zi înainte de Paști, persoane necunoscute au activat un dispozitiv exploziv plasat în cutia poștală a bisericii.

În plus, membrii organizației numite “Legiunea Königsberg” au împrăștiat pliante in zona bisericii, continand amenințări și insulte.

“Vrăjitorilor rusi, noi nu intenționăm să vă mai suportam mult timp in Marzahn-Hellersdorf. Dispareti, altfel nu vom avea milă!”, sustineau pliantele, printre alte amenintari cu incendierea bisericii.

Până în prezent, poliția nu a gasit nicio dovada care sa ajute la identificarea persoanelor aflate in spatele denumirii de “Legiunea Königsberg”, ramand clar doar faptul ca este vorba despre o grupare neo-nazista.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.