Se apropie momentul – Anuala de Arta Religioasa si Restaurare – ALTE imagini inedite, in avanpremiera (foto)

Dupa cum va anuntam in editiile noastre anterioare de stiri, maine, duminică, 5 aprilie, la orele 13.30, va avea loc vernisajul expoziţiei “Anuala de Artă Religioasă şi Restaurare – Cădere, Ridicare, Supravieţuire. Arta sacră. Creaţie şi Restaurare”, în Sala V.I.Popa a Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”. Evenimentul este organizat de Asociaţia Filiala Artă Plastică Religioasă şi Restaurare a Uniunii Artiştilor Plastici din România, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti – Facultatea de Arte Decorative si Design – Departamentul Arta Murala.

In incercarea de a va face sa participati la acest deosebit eveniment, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe va propune – dupa fotografiile oferite cu o zi in urma – de asemenea, in avanpremiera si in exclusivitate, alte cateva fotografii, surprinse ieri, 3 aprilie, in cea de-a doua zi de panotare la aceasta Anuala de Artă Religioasă şi Restaurare.

Intr-un scurt interviu acordat in exclusivitate Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, pictorul iconar si istoric Claudiu Victor Gheorghiu ne-a relatat: “Sub indrumarea colegiala si frateasca a curatorilor Anualei AFAPRR: pictorul Cristian Olteanu, presedintele AFAPRR a UAP din ROMANIA, lector univ. dr. Ion Achiţenie şi lector univ. dr. Mihai Dumitru, precum si sub atenta indrumare a maestrilor Viorel Grimalschi si Nicolae Sava, a continuat si astazi panotarea, pe simezele Muzeului National al Satului. Suntem aproape gata si asteptam publicul vizitator, incepand din DUMINICA FLORIILOR”.

Noile fotografii surprinse ieri, pe care le puteti vedea acum in galeria media a articolului de fata, sunt:

1.Maestrul NICOLAE SAVA si MIHAI PRECUP, sef serviciul expoziţii UAP

2. Afisul ANUALEI AFAPRR

3. Triptic al maestrului VIOREL GRIMALSCHI

4. Filactere cu SF.AP. si EV. LUCA si MARCU, Claudiu Victor Gheorghiu

4. Filactere cu SF.AP. EV. LUCA si MARCU, Claudiu Victor Gheorghiu

5. Maestrul MIHAI DUMITRU pregatind o simeza

6. Lucrari pe simeze

7. MAICA DOMNULUI cu PRUNCUL, autor Stefania GRIMALSCHI

8. Lucrari ale pictorului FLORIAN MIHAILESCU

9. Mozaicuri

10.RASTIGNIREA de Vintila Mihaescu si CRUCE de Ion Carstina (Carstina de la Studina)

Va oferim, mai jos, cateva date amanuntite despre filacterele pictorului iconar si istoric Claudiu Victor Gheorghiu:

1. Filacter SF.AP.EV. LUCA, tempera pe hartie, 48×32 cm, 2015

2.Filacter SF.AP.EV. MARCU, tempera pe hartie, 48×32 cm, 2015

Cele doua filactere care au fost pe simeze si la Salonul de toamna de anul trecut, si sunt si acum:

3. Filacter cu RUGACIUNEA iconarului catre MAICA DOMNULUI din Erminia Picturii Bizantine, Tempera pe hartie,100 x 30 cm, 2001.

4. Filacter cu STIHIRI din slujbele din DUMINICA ORTODOXIEI, Tempera pe hartie,100 x 30 cm, 2001.

Cateva mentiuni despre cele 2 filactere mari:

– 2014, 2 lucrari pe simeze la EXPOZITIA de TOAMNA a AFAPRR a UAP din ROMANIA: “Interferente culturale – Creatie si Restaurare la Sud si la Nord de Dunare!” , Biblioteca Nationala a Romaniei.

1. Filacter cu RUGACIUNEA iconarului catre MAICA DOMNULUI din Erminia Picturii Bizantine , Anul executiei:2001, Tehnica:Tempera pe hartie, dimensiuni: aprox.100 x 30 cm;

2. Filacter cu STIHIRI din slujbele din DUMINICA ORTODOXIEI(Prima duminica din Postul Mare si sarbatoare a biruintei icoanelor), Anul executiei:2001, Tehnica:Tempera pe hartie, dimensiuni: aprox.100 x 30 cm,

pe simeze la toate cele 4 EXPOZITII PERSONALE cu ARTA RELIGIOASA (2001, 2003, 2004-Galeria ArTei; 2007 – Galeria Galateea), organizate de UNIUNEA ARTISTILOR PLASTICI din ROMANIA.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.