Dupa Urziceni, racla cu moastele Sfantului Ioan Gura de Aur poposeste in Ploiesti

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada 22-23 aprilie 2015, racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur din Reşedinţa Patriarhală va fi poposi în Parohia Sfântul Gheorghe-Nou din Ploieşti, cu prilejul hramului acestui sfant lacas ortodox – conform Patriarhiei Romane.

Prima calatorie a acestei sfinte racle, in anul 2015, in afara Capitalei – an dedicat in mod special Sfantului Ioan Gura de Aur – a avut loc in Episcopia Sloboziei si Calarasilor, pastorita de Preasfintitul Parinte Vincentiu, sfintele moaste fiind conduse intr-o impresionata procesiune, in Catedrala din Urziceni (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe [https://protopopiatulurziceni.ro/informatii/eveniment-istoric-pentru-catedrala-din-urziceni.html” target=“_blank] ). Evenimentul a fost transmis in direct de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, in parteneriat cu Sectorul Mass-Media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor

Delegatul Patriarhului României la evenimentul din Urziceni a fost Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, iar de aceasta data va fi Preacuviosul Arhimandrit Veniamin Goreanu, consilier eparhial.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.