Giurgiu: Pelerinajul de Florii a ajuns deja un eveniment traditional

In ziua de 4 aprilie, in Municipiul Giurgiu a avut loc tradiţionalul pelerinaj de Florii.

Mai multi tineri, îmbracaţi în costume naţionale, purtand icoana intrării Domnului în Ierusalim, steaguri bisericeşti şi ripide, s-au aflat in fruntea procesiunii. Acestia au fot urmati de preoţii din oraş şi de sute de credincioşi purtand în mâini ramuri de salcie, conform unor informatii oferite de reprezentanti ai Episcopiei.

La incheierea procesiunii, participantii s-au rugat impreuna cu preotii si cu ierarhul locului, in cadrul Slujbei Vecerniei cu Litie, săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în Catedrala Episcopală. Toti cei care au fost de fata au primit in dar, de la ierarhul lor, iconiţe cu Invierea Domnului.

Intervievat de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe pe marginea acestui subiect, Pr. Marian Ciocanel – eclesiarh al Catedralei – ne-a marturisit:

“Vremea a fost frumoasa, iar evenimentul a ajuns deja sa fie traditional, odata ce vorbim despre cea de-a V-a editie. Oamenii au fost foarte bucurosi, au fost multi tineri. Practic, cele mai mari biserici, repere ale Municipiului, au fost unite printr-un lant de oameni, care purtau flori si stalpari de salcie in maini. Ramurile tinere de salcie au fost sfintite la Biserica Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, unde a fost punctul de pornire al procesiunii si de unde s-a plecat in jurul orei 16:30. La ora 17:15, procesiunea a ajuns la Catedrala, unde s-a savarsit Slujba Vecerniei cu Litie, pana la orele 18:30. Suntem bucurosi, si am remarcat, de asemenea, ca evenimentul a fost raportat, intr-un mod apreciativ, si de mass-media locala”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.