Principesa Maria a Romaniei, la Salonul International de Carte din Paris

În zilele de 20 și 21 martie 2015, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a efectuat o vizită cu caracter public în Republica Franceză, cu ocazia Salonului Internațional de Carte de la Paris, dupa cum ne informeaza Familia Regala a Romaniei.

Vineri, Principesa Maria a luat parte la evenimentul de deschidere a Pavilionului României, cu tema: „La littérature féminine, le féminin de la littérature”.

Sâmbătă, Alteța Sa Regală a participat la dezbaterea: „Grandes dames de la culture roumaine et leur parcours français”, moderată de scriitorul și istoricul Marin Cazacu.

În cadrul dezbaterii, Principesa Maria a vorbit despre volumul „Povestea vieții mele” scris de Regina Maria a României, a carei editii recente a fost publicată, în limba franceză, sub titlul „Histoire de ma vie”, de către Editura Lacurne din Paris, în anul 2014. Ediția a fost îngrijită de Gabriel Badea-Păun, istoric de artă și prefațată de Alteța Sa Regală Principesa Maria.

În cursul aceleiași zile, Alteța Sa Regală Principesa Maria a luat parte la un concert de jazz, la sediul Ambasadei României la Paris, Palatul Béhague, ne informeaza aceeasi sursa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.