Criza financiara face ca tinerii sa fie “atrasi” de preotie

Criza financiară din Grecia pare sa fi atras din ce in ce mai mai multi tineri in randul clerului.

“Este nevoie de dăruire. Este o decizie pe viață, sa devii preot. Nu mai ai intoarcere”, a declarat Nikolas Samolis, în vârstă de 34 de ani, pentru ziarul grecesc “Kathimerini”.

Nikolas a absolvit Departamentul de Administrare in Afaceri al Institutului Educatiei Tehnologice din Atena, și a lucrat în industria de catering, înainte de a decide să devină preot.

Conform datelor statistice recente, interesul fata de cler a crescut în ultimii ani. Numărul de cereri s-a triplat in ultimii trei ani, a declarat secretarul Arhiepiscopiei Atenei, Simeon Voliotis.

Cele patru academii ecleziastice din Grecia sunt instituțiile de învățământ dedicate viitorilor preoți, dar participarea la ele nu este obligatorie. Pentru a deveni preot in Grecia, persoana trebuie doar sa aiba studii superioare, cu condiția să îndeplinească anumite condiții, conform Greek Reporter.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.