Cine a interzis, de fapt, procesiunea cu Icoana Maicii Domnului Teodorovskaya?

Cetățenii din Ucraina, atât credincioși cat și necredincioși, ar trebui să isi găsească puterea si sa reziste dictaturii unei gramezi de extremiști care isi impune propria voința in randul celor din jur, a declarat Președintele Departamentului Sinodal de Informatii al Bisericii Ortodoxe Ruse, Vladimir Legoida, pentu RIA Novosti.

Comentariul a venit in urma deciziei luate de autoritatile locale, de a interzice organizarea unei procesiuni anuale in orașul ucrainean Sumy, la Sarbatoarea Icoanei Maicii Domnului “Teodorovskaya” (27 martie).

Autoritățile din Sumy au interzis procesiunea, facand referire la ea ca la “un eveniment politic”. Unul dintre motivele care au stat la baza interzicerii procesiunii este acela ca Icoana Maicii Domnului Teodorovskaya este in strânsa legatură cu Imperiul Rus, fiind considerata a fi una dintre cele mai mari relicve ale Casei Romanov. Acest lucru, în opinia politicienilor, ar fi putut deveni o scuză pentru provocări.

“Decizia autorităților Sumy – de interzicere a organizarii unei procesiuni tradiționale – poate fi interpretata doar ca intimidare. Omenește vorbind, teama membrilor Comitetului Executiv al orasului de a sprijini organizarea procesiunii, poate fi înțeleasă, deoarece extremiștii inarmati au stat la baza propunerii de interzicere a evenimentului. Desigur, reprezentantii autorităților se tem pentru ei și pentru rudele lor, care pot cădea victime ale adversarilor deciziei favorabile. Dar, cu toate acestea, incidentul ramane o dovadă a paralizarii puterii”, a subliniat reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.