O noua biserica va fi ridicata, cu hramul Sfantului Cuvios Paisie Aghioratul

Pe 22 martie 2015, după slujba Vecerniei, la Biserica Sfantul Hristofor (Agios Christoforos) din orașul Chania (Creta), IPS Mitropolit Damaschin de Kydonia și Apokoronon s-a adresat parintelui paroh, protopopul Basilios, și celor prezenti.

In adresarea sa, ierarhul a anunțat că Eparhia a luat decizia de a începe construcția unei noi biserici în cinstea sfantului nou-canonizat Cuviosul Paisie Aghioratul (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), conform publicatiei grecesti Agionoros. Aceasta va fi construita pe parcela de teren care a fost donata comunității Bisericii Sfantul Hristofor.

Pr. Basilios a fost foarte mișcat și cu bucurie a convenit să ia aceasta sarcina asupra sa: “Vom incepe aceasta constructie, desi nu avem nici macar un singur euro la dispoziție. Dar, noi credem, din mila lui Dumnezeu și prin mijlocirea Cuviosului Paisie, vom reusi sa indeplinim acest angajament cu succes”.

Enoriașii si-au exprimat, de asemenea, bucuria.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.