“Ghimpele Domnului” (The Thorn of God) – un nou film despre viata lui Iisus (video)

Inca de la inceputurile filmului, viața lui Iisus a fost adusa pe marele ecrane de zeci de regizori. Óscar Parra de Carrizosa se alătură, de acum, listei. Regizorul, premiat pentru “Under a Canopy of Stars” (“Sub un baldachin de stele”) si-a prezentat, ieri, cel mai recent film al său, “Ghimpele lui Dumnezeu”.

“Deși există mai mult de 150 de filme despre Iisus, “Ghimpele Domnului” (“The Thorn of God”), ofera o perspectivă distinctă care până acum nu a mai fost intâlnita pe marile ecrane. Este vorba despre Un Iisus istoric; vorbim mai mult despre Iisus, ca intr-un curs de arheologie, fără a parasi sfera credinței”. Regizorul vrea să-L arate pe Iisus, ca Dumnezeu și ca om.

“Iisus” din “The Thorn of God” este Un Iisus zambitor, Un Iisus Care râde. El este un Hristos Care trăiește în comunitate cu Apostolii Sai, care în cele din urmă sunt prietenii Lui. Și El este Hristos ca om, ca om și ca Dumnezeu adevărat”.

In scenele video din materialul pe care il gasiti in galeria media a articolului de fata, care arată Invierea prietenului Său Lazăr, auzim:

“Dați piatra.”

“Doamne, el a fost îngropat de patru zile și este deja în descompunere.”

“Nu ți-am spus că dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu? Petru, Ioan, Iacov ajutati sa fie indepartata piatra!”

Unele dintre scene au fost filmate în Capernaum. In plus, s-a acordat o atenție deosebita celor mai mici detalii. Spre exemplu, la Cina cea de Taină, vesela este tipica epocii.

Filmul s-a lansat pe 27 martie. Realizatorii, intr-un articol al publicatiei Rome Report, anunta “o istorie care ii va ajuta pe mulți să retrăiasca Paștele într-un mod mult mai profund”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.