Sunday 26 october 2008

Lectura Bibliei: episcopii consideră ca femeile au un rol important

Sinodul episcopilor catolici, care s-a încheiat astazi la Vatican, a sugerat că femeile trebuie sa ocupe un loc mai important în lecturarea Bibliei, în timpul slujbelor, conform concluziilor publicate sâmbătă.

Episcopii din întreaga lume, care s-au întâlnit începând cu 5 octombrie, consideră că “lecturarea Bibliei poate fi la fel de deschisă şi femeilor, mai ales că este recunoscut rolul lor în vestirea Cuvântului”, subliniază una dintre cele 55 de propuneri ale Sinodului.

Prezenta propunere urmăreşte să “încurajeze laicii în transmiterea credinţei”, subliniază sinodul.

Aceste propuneri publicate în italiană în proiectul lor provizoriu, vor fi prezentate papei în latină şi vor servi ca bază pentru elaborarea unui document semnat de către acesta, “ca îndemn apostolic post-sinodal”.

Biblia a fost tema principală a acestui Sinod.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.