Inscrierea pentru ora de Religie este posibila si dupa 6 martie!

“Înscrierea pentru participarea la ora de Religie este posibilă şi după data de 6 martie”, se arata intr-un raport al Patriarhiei Romane, care citeaza Mediafax.

“În măsura în care elevii majori sau părinţii/reprezentanţi legali ai elevilor minori doresc să opteze pentru participarea la ora de Religie după data de 6 martie, precizăm că acest lucru este posibil, în conformitate cu prevederile legale ce statuează exercitarea acestui drept”, arată Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS), într-un comunicat de presă.

“Stabilirea zilei de 6 martie, ca termen-limită pentru colectarea opţiunilor, nu înseamnă că, după această dată, orice solicitare va fi respinsă. Nu, şcolile vor putea primi opţiuni şi peste acest termen”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, mai informeaza Agentia oficiala de stiri “Basilica”, a Patriarhiei Romane.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, până vineri, la ora 18.00, au fost introduse 2.123.685 de cereri, reprezentând 89,75% din totalul elevilor eligibili să ia parte la ora de Religie.

Cererea tip se poate găsi la şcoală sau se poate descărca de AICI [https://patriarhia.ro/images/pdf_2015/Cerere_tip_OR_2015C.pdf] . [https://patriarhia.ro/images/pdf_2015/Cerere_tip_OR_2015C.pdf]

Mutiplică o cerere şi ofer-o prietenilor tăi care au copii!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.