Contribuabilii vor acoperi cele aproximativ 10 000 de salarii ale clericilor!

Statul grec va continua plata salariilor preotilor, ca functionari publici

Preoții din Grecia rămân funcționari publici. Prin urmare, contribuabilii vor acoperi cele aproximativ 10.000 de salarii ale clericilor, a garantat guvernul grec, in ultimele ore.

Nu exista planuri pentru ca Statul sa opreasca plata salariilor preoților, a anuntat ieri guvernul grec, adăugând că Biserica Greciei isi plătește, de asemenea, partea sa de impozite.

“Nu există nicio astfel de problemă”, a declarat Ministrul supleant de Finante, Dimitris Mardas, când a fost întrebat de reporteri dacă contribuabilii vor continua să acopere salariile celor 10 000 de clerici. Mardas a făcut comentariul după întâlnirea cu Arhiepiscopul Ieronim, liderul Bisericii Ortodoxe a Greciei.

“Plata salariilor clericilor reprezinta o datorie a Statului, pentru faptul ca Biserica si-a predat proprietatile”, a declarat Ieronim (foto), care a adăugat că Biserica “​​este impozitata în mod corespunzător și poate chiar mai mult decât alte organisme”.

Secretarul general pentru afaceri religioase, Giorgos Kalantzis, a emis o declarație pe marginea ambelor probleme. El a spus ca salariile preoților au fost reduse în timpul crizei, cu o aceeași cotă cu care au fost reduse si cele ale altor lucrători din sectorul public, iar Biserica plătește impozite pe venituri și pe proprietati, ca și alte organizații. El a adăugat că doar lacasurile ortodoxe și asezamintele utilizate pentru acțiuni caritabile, cum ar fi casele de bătrâni, cantinele sociale, sunt scutite de impozitul pe proprietate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.