Noul Presedinte al Greciei, Prokopis Pavlopoulos, a depus juramantul in prezenta Arhiepiscopului Ieronim

Președintele nou ales al Republicii Elene, Prokopis Pavlopoulos, a depus jurământul, ieri, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Parlament.

Noul Președinte grec a depus jurământul tradițional, in prezenta Arhiepiscopului Ieronim al Greciei.

Pavlopoulos, care a fost Ministru de Interne al Greciei, în cabinetul lui Costas Karamanlis, este cel de-al șaptelea Președinte al Republicii Elene.

Juramantul, rostit in numele Sfintei Treimi, promite apararea Constituției și a legilor, respectarea cu credinta a acestora, apărarea independenței naționale și a integritatii teritoriale a tării, protejarea drepturilor și libertăților grecilor și slujirea interesului general și a progresului poporului grec.

Conform unui raport al Greek reporter, după ceremonie, Pavlopoulos a depus o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut, din centrul Atenei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.