Incendiu in Mall-ul ‘Amiral’ din Kazan. Mesajul Patriarhului-

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a transmis condoleanțe Președintelui Republicii Tatarstan, Minnikhanov, și Mitropolitului de Kazan și Tatarstan, Anastasie, în legătură cu incendiul care a avut loc intr-un centru comercial din Kazan. Incendiul a provocat multe victime omenesti.

Incendiul din Mall-ul din Kazan, “Amiral”, a avut loc in urma cu o zi, pornind de la o cafenea situata la parterul clădirii. Focul a dus la prăbușirea parțiala a structurii de rezistenta a clădirii. Au fost salvate 650 de persoane, aflate in centrul comercial, insa numărul morților a ajuns la 15 persoane, fiind ranite alte 55.

“Neglijarea indatoririlor conduce la astfel de tragedii. Sper că agențiile guvernamentale relevante și persoanele competente să utilizeze toate mijloacele necesare pentru a preveni astfel de incidente, în viitor” – a declarat, în mesajul sau, Patriarhul.

În discursul său, Mitropolitul Anastasie a cerut “clerului Arhiepiscopiei de Tatarstan sa acorde tot sprijinul duhovnicesc necesar, familiilor și prietenilor celor uciși și răniți”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.