Incendiu de proportii, pe timpul noptii, la renumita Manastire Novodevichy din Moscova

Noaptea trecuta, flacarile au cuprins cladirea unei biserici de Patrimoniu Mondial, aflata in Moscova. Pompierii s-au luptat cu flacarile, pe parcursul noptii.

Manastirea Novodevichy este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moscova. Aici, este si locul in care sunt inmormantate multe persoane proeminente din Rusia.

Cauza incendiului nu este cunoscută, dar biserica se afla int-un proces de renovare, schelele imbracand turnul clopotnitei. Schela, în cele din urmă, s-a prăbușit.

Nu au existat victime, au declarat oficialii. A fost nevoie de 113 persoane pentru a stinge focul.

Potrivit Ministrului rus adjunct al Culturii, Grigori Perumov, clopotnița catedralei ortodoxe Novodevichy, care a fost incendiata, va fi restaurata.

“Judecând după aspectul său, vor apărea unele probleme doar cu funinginea care acoperă clopotnita; în orice caz, vom reface totul”, a spus Perumov.

Turnul clopotnitei Novodevichy se afla in proces de renovare, in momentul in care a fost cuprins de flacari, în timpul noptii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.