Astazi, in Riga, are loc o parada nazista. Berlinul, criticat si avertizat-

Un membru al Bundestag-ului, Sevim Dağdelen, a criticat Berlinul pentru încălcarea intelegerilor politice și istorice, prin susținerea guvernului din Ucraina, care include naziști.

Partidul de dreapta cu sediul în Dortmund co-organizează parada nazista din Riga, a declarat Sevim Dağdelen, pentru Sputnik Germania, ieri.

Astazi, Riga va găzdui marșul anual al veteranilor Waffen SS si al altor susținători ai Germaniei naziste.

“Știm că partidul de dreapta, al cărui sediu se află în Dortmund, solicită să participe la marșul nazist și este co-organizator”, a spus Dağdelen.

Membrul Bundestagului i-a cerut Guvernului German să condamne parada nazistă.

“Guvernul Federal German trebuie sa condamne în mod clar si absolut, fără echivoc, marșul, care are loc în onoarea colaboratorilor naziștilor”, a slubliniat Dağdelen, citat de Sputnik.

Dağdelen a mai subliniat faptul că guvernul federal german încalcă tabuul politic și istoric, prin susținerea guvernului din Ucraina, care include naziști, cum ar fi membrii Partidului Svoboda.

Anul trecut, guvernul leton le-a interzis miniștrilor țării să participe la o parada asemanatoare. Ministrul leton al Mediului, Einars Cilinskis, care isi planificase sa participe la parada din 2014, a fost concediat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.