Corespondent militar demis, pentru o filmare cu civili ucisi de armata ucraineana

Radio Liberty / Radioul Europa Liberă a demis un corespondent militar din estul Ucrainei, Andrei Babitsky, după ce a publicat un material video care arata exhumarea a patru trupuri ale unor civili, care ar fi fost uciși de către forțele armate ucrainene, conform unui raport al ziarului ceh Lidove Noviny, de ieri.

“Am înregistrat o exhumare a patru trupuri – doi civili și doi luptatori. Localnicii au spus că nu erau suporteri ai independenței, ci civili care locuiau în satul Novosvitlivka. Ei au fost ucisi de voluntarii din batalionul ucrainean Aidar”, declarase Babitsky, citat de ziar, adăugând că înregistrarea a fost făcută în luna septembrie 2014, informeaza Sputnik.

Andrei Babitsky a lucrat pentru Radio Liberty, 25 de ani. El a fost anterior corespondent în Caucazul de Nord și a criticat puternic autoritățile ruse în timpul războiului din Cecenia. Cu toate acestea, el a sprijinit politica Moscovei privind peninsula Crimeii și reunificarea acesteia cu Rusia. Pentru poziția sa în această privință, Radio Liberty il demisese anterior pe reporter, pentru o lună, mai informeaza Sputnik.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.