APARA si tu Taina Casatoriei: Rezerva-ti bilete de avion, pentru 25 aprilie 2015 – Ziua decisiva-

25 aprilie reprezintă ziua dedicata celui de-al treilea Marș pentru Căsătorie, în Washington DC, SUA. In aceeasi perioada, Curtea Suprema va decide statutul national legal al mariajului gay, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

“Rezervați-va bilete de avion și planificați-va călătoria pentru 25 aprilie 2015, la National Mall din Washington DC, pentru Marsul pentru Căsătorie”, se arata intr-un mesaj publicat de Biserica Ortodoxa Antiohiana a Americii de Nord, primit pe adresa redactiei noastre. Marsul din acest an va include o întâlnire ortodoxa, sponsorizat de grupul “Crown Them With Glory”.

Marșul pentru căsătorie este susținut de Organizația Națională pentru Căsătorie, care lucrează cu sârguință in apărarea căsătoriei între un bărbat și o femeie.

Se apreciaza ca viitoarea hotarare a Curtii Supreme va afecta grav libertatea religioasă în Statele Unite ale Americii.

“Marsul este un miting pașnic, comparabil cu Marsul pentru Viață”, se mai arata in mesajul Bisericii Ortodoxe Antiohiene a Americii de Nord.

“Vă invităm să depuneti toate eforturile pentru a participa la mars, și să-i încurajati pe preoții voștri, frații și surorile în Hristos și liderii și membrii comunităților religioase din zona voastra, sa faca la fel. Ieșiți în sprijinul căsătoriei între un bărbat și o femeie, după modelul iubirii dintre Domnul nostru si Mireasa Lui: Biserica”.

Mulți preoți cred că a venit timpul sa avem o mișcare națională pan-ortodoxa creștina – mai arata mesajul.

“Este nevoie de un mesaj puternic, vibrant, și clar din partea Bisericii noastre, în această privință: a Sfintei Taine a Cununiei, precum și a rolurilor sexualitatii binecuvantate de Dumnezeu, spre întărirea vieții de familie. Această acțiune este necesară, pentru a risipi confuzia care a fost stârnita de cultura noastră seculară, și cel mai ingrijorator, chiar de unii dintre propriii nostri clerici”.

“Un astfel de efort va fi binecuvântat de Dumnezeu, pentru zidirea credinței noastre în inimile oamenilor ortodocși. Aceasta este ceea ce oamenii națiunii noastre trebuie să vadă: că Biserica Ortodoxă a păstrat învățăturile sale atemporale, privind Taina Căsătoriei și, ca loc de refugiu, Biserica oferă vindecare prin Hristos tuturor, proclamând cu îndrăzneală o cale binecuvântată spre mântuire”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.