Monday 16 march 2015

Un arhiepiscop ortodox grec o ataca pe Angela Merkel

Arhiepiscopul ortodox Ambrosios de Kalavryta a dat nastere unor noi controverse, după lansarea unui atac verbal asupra cancelarului german Angela Merkel și a Ministrului de Finanțe, Wolfgang Schaeuble, privind poziția lor aspra împotriva Greciei, în cadrul negocierilor de salvare a tarii.

Arhiepiscopul este un susținător al noului Prim-Ministru, Alexis Tsipras, și al guvernului său, și îsi afirma adesea parerile in public.

De aceasta data, insa, arhiepiscopul ortodox a stârnit controverse, prin catalogarea ministrului de finanțe german drept “un om cu un complex de inferioritate, care ii urăște pe toți cei care nu sunt într-un scaun cu rotile”.

În același timp, el o caracterizează pe Angela Merkel ca fiind “nemiloasa”, “sinistră” și “ne-zambitoare”. El o mai descrie, în continuare, ca “stricta” și “agresiva” și se întreabă cat de nefericiti trebuie să fie soțul și copiii ei.

Arhiepiscopul a mai spus, de asemenea, ca se justifica, partial, comportamentul lui Merkel, odata ce ea a crescut în regimul comunist dur al Germaniei de Est, si prin urmare, a trăit sub imperiul fricii o mare parte din viața sa. in plus, aceasta a trăit în sărăcie și lipsuri, ceva care o face sa fie odioasa față de societate – mai sustine acesta.

Arhiepiscopul Ambrosios i-a mai mentionat pe cei 1300 de barbati executati sub ocupatia germana în Kalavryta, în 1943, și jefuirea caselor, băncilor și bisericilor, urmate de arderea orașului. El a adus în discuție problema reparațiilor germane de război și îndeamnă guvernul Tsipras să ceară ceea ce i se datorează Greciei.

Arhiepiscopul il mai lauda, totodata, pe Ministrul grec de Finanțe, Yanis Varoufakis, ca pe un om curajos, care a luat o poziție dura si necesară în cadrul negocierilor datoriei cu creditorii Greciei, concluzionand prin a spune că ar prefera să-i vadă pe greci in nevoi, dar mândri, în loc sa fie bogati, dar umiliti.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile