Marele Muftiu al Arabiei Saudite: distrugeti toate bisericile!

După ce un parlamentar kuweitian a propus o interdicție privind construirea de noi biserici în această țară, Marele Muftiu al Arabiei Saudite a declarat că, totodata, este necesar să fie distruse toate bisericile existente în regiune.

Luna trecuta, parlametarul kuweitian Osama al-Munawer cerut interzicerea construirii de noi biserici, dar până acum inițiativa nu a fost trecuta ca lege.

În timpul unei adresari catre o delegație kuweitiană a unui ONG numit Societatea Renașterii Patrimoniului Islamic, Marele Muftiu Sheikh-ul Abdul Aziz bin Abdullah (foto) a fost rugat să clarifice ce spune legea islamică în această privință.

Marele Muftiu, care este cel mai mare oficial de drept religios din Arabia Saudită, și șef al Consiliului Suprem al Scolilor Islamice, l-a citat pe Mahomed, care a spus ca in Peninsula Arabică trebuie să existe o singură religie.

Sheikh-ul a concluzionat că, prin urmare, Kuweit-ul, ca parte a Peninsulei Arabe, trebuie sa distruga toate bisericile de pe teritoriul său.

Conform unui raport Sputnik, in luna februarie, parlamentarul kuweitian Osama al-Munawar a anunțat pe Twitter că are de gând să propună o legislatie, care sa presupuna eliminarea tuturor bisericilor din țară. El a precizat că bisericile existente ar trebui, totusi, să rămână, dar construirea de noi lacasuri de cult non-islamice trebuie sa fie interzisa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.