Situatia pe santierul in lucru al noului Pavilion Muzeal Multicultural, al Muzeului ASTRA Sibiu (foto)

La intrarea principală în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului sunt în plină desfășurare lucrările de construcție la noul Pavilion Muzeal Multicultural, în cadrul proiectului Patrimoniu deschis, derulat de Muzeul ASTRA în perioada ianuarie 2014-aprilie 2016. Noua clădire va adăposti obiectele din patrimoniul Muzeului Civilizației Transilvane ASTRA, oferind, totodată, facilități sporite de acces în muzeul în aer liber.

Demisolul va găzdui depozitele și sălile de expoziție, unde, înainte sau după o plimbare în Muzeul în aer liber, publicul se va putea opri să viziteze expozițiile de patrimoniu care vor fi amenajate aici.

Ținând cont că în luna noiembrie a acestui an se intenționează punerea în funcțiune a clădirii pentru uz intern, urmând să fie deschisă publicului din martie 2016, lucrările nu au fost întrerupte nici în perioadele cu temperaturi negative, luându-se măsuri de protectie specifice, ajungându-se, la ora actuală, la stadiul la care s-a finalizat etapa de structură la demisol și parțial parter. În funcție de complexitatea lucrărilor, constructorul lucrează cu o echipă formată din 18-24 de muncitori, iar două macarale-turn au fost montate pentru a asigura punerea la dispoziție a materialelor necesare construcției și transportul în incinta șantierului.

Lucrările vor continua în perioada imediat următoare cu definitivarea parterului, care va cuprinde spațiile efectiv de primire a vizitatorilor, un auditorium, un spațiu expozițional și Galeriile de Artă Populară. Mansarda este destinată spațiilor de lucru ale personalului C.N.M. ASTRA. Până la finalizarea lucrărilor, prevăzute pentru luna octombrie 2015, muzeul în aer liber poate fi vizitat pe ruta de acces alternativă special amenajată la intrarea principală.

„Patrimoniu Deschis. Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA” a fost ales ca proiect predefinit în cadrul programului PA 16/RO 12 „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”, primind o finanțare 100% nerambursabilă în valoare de 3.500.054 euro prin Granturile SEE 2009-2014 (Islanda, Liechtenstein și Norvegia).

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile la www.patrimoniudeschis.ro [https://www.patrimoniudeschis.ro] .

In galeria foto a articolului de fata, gasiti mai multe fotografii care reflecta situatia lucrarilor desfasurate pe acest santier.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.