Pogromul impotriva sarbilor din Kosovo, pornit tot de la o minciuna!

Printr-o serie de evenimente ocazionate de Ziua Memoriei, Serbia a comemorat, ieri, Pogromul din Martie, în care etnicii albanezi din Kosovo-Metohija au ucis 8 oameni si au ranit alti 170 de sârbi, în urmă cu 11 ani, expulzand alte 4.000 de persoane.

Asociatia Sarbilor din Kosovo-Metohija a organizat o slujba memoriala pentru victimele pogromului, la Biserica Sfantul Marcu din Belgrad, iar primul curs din scolile din intreaga tara, inclusiv din comunitățile sârbe din provincia de sud, a fost dedicat tragediei, ca parte a primului astfel de program de comemorare organizat vreodata de stat.

Un documentar despre pogrom a fost proiectat pentru elevii clasei a VII-a a scolii primare Drinka Pavlovic din Belgrad, care au participat ulterior la o discuție cu șeful Aparatului Guvernului Sârb pentru Kosovo-Metohija, Marko Djuric, și cu Ministrul Muncii, Aleksandar Vulin.

Conform agentiei Tanjug, Djuric le-a spus elevilor că pogromul a fost precedat de bombardamentele NATO din Serbia, din 1999, după care forțele sârbe și autoritățile s-au retras, o administrație interimară a ONU fiind înființata.

Minciuna că sârbii locali ar fi fost de vina pentru uciderea unui băiat etnic albanez, a fost pretextul progromului din martie, a amintit Vulin.

Serbia va lupta pentru a face cunoscut adevărul în lume și va insista pe pedepsirea celor responsabili, a spus Vulin.

Crimele împotriva sârbilor din Kosovo-Metohija nu trebuie uitate, astfel încât acestea sa nu mai poata fi repetate vreodata, au spus Djuric și Vulin.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.