Marea Britanie, ingrijorata: tot mai multe fete se alatura jihadistilor din Siria si Irak

Intrucat tot mai multe fete din Marea Britanie se radicalizează și se alătura jihadiștilor din Siria și Irak, David Cameron a declarat că guvernul britanic ar trebui să se concentreze mai mult asupra radicalizării fetelor.

Programele guvernamentale care se concentreaza asupra radicalizarii băieților, din Regatul Unit, trebuie să fie reconsiderate, deoarece multe fete adolescente devin radicalizate în țară, a declarat, pentru BBC, ieri, Primul-Ministru britanic David Cameron.

“În trecut, pericolul ii viza mai mult pe baieti, dar putem vedea, acum, că situatia se schimbă”, a spus Cameron.

Potrivit estimarilor forțelor de securitate britanice, cel puțin 600 de persoane din Marea Britanie au aderat la Statul Islamic, informeaza Sputnik.

Luna trecută, trei eleve din East London au călătorit în Turcia și apoi au trecut în zonele controlate de Statul Islamic, in Siria.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.