Patriarhul Ioan X al Antiohiei ii trimite o scrisoare Patriarhului Kirill al Rusiei

Preafericirea Sa Ioan X, Patriarhul Antiohiei și al Intregului Rasarit, a trimis o scrisoare Sanctitatii Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, exprimandu-si astfel recunoștința pentru dragostea creștină frățească și ospitalitatea de care a avut parte in timpul vizitei sale in Biserica Ortodoxă Rusă (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Printre cele mai importante momente ale vizitei Patriarhului Ioan X in Rusia, s-a numarat acordarea unui premiu din partea Fundației Publice Internaționale a Unității Națiunilor Ortodoxe (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

În scrisoarea sa, Patriarhul Ioan spune că vizita sa, care a avut loc in perioada 18-22 februarie 2015, a reprezentat o nouă mărturie a relațiilor tradiționale frățești și sincere, care au legat Patriarhia Antiohiei și Patriarhia Moscovei timp de secole.

În numele Bisericii Ortodoxe din Antiohia, a pastorilor și credinciosilor săi, Preafericirea Sa Ioan X a mulțumit Bisericii Ortodoxe Ruse pentru ajutorul umanitar acordat poporului sirian suferind și pentru eforturile Patriarhul Kirill in sprijinul semnarii unui acord de pace in cadrul crizei din Orientul Mijlociu.

“În aceste zile ale Postului Mare binecuvântat, ne rugăm lui Dumnezeu ca El să vă apere și sa trimita binecuvântarea Sa asupra Bisericii și credinciosilor, și să îmbrățișeze întreaga lume cu mila Lui”, se arată în scrisoare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.