Danemarca: statul trebuie sa-i ajute pe musulmanii care vor sa paraseasca Islamul

Partidul Popular Danez (foto: logo) anti-imigrare solicită un program național de ajutorare a musulmanilor care parasesc Islamul.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Popular Danez, Martin Henriksen, vrea să vadă un pas facut de catre stat, in sensul ajutorarii musulmanilor care doresc să renunțe la religia lor, dar se simt hărțuiți sa si-o pastreze, informeaza Sputnik.

“Am văzut, din păcate, multe exemple de persoane care doresc să paraseasca Islamul, dar le vine greu sa faca asta sau nu indraznesc sa o facă, pentru că se tem de represalii din partea anumitor grupuri din cadrul comunităților musulmane ale Danemarcei”, a declarat Henriksen, pentru publicatia Politiken.

Aproximativ 250.000 de musulmani trăiesc, acum, în Danemarca, iar unii dintre ei se confruntă cu o rezistență dura, atunci când doresc să părăsească credința, informeaza Sputnik.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.