Peste 200 de artefacte furate din Cipru, repatriate

Oficiul Legal al Ciprului a anuntat, cu privire la cazul contrabandistului turc Aydin Dikmen (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), ca autoritățile au recuperat un total de 207 comori, furate din zonele ocupate de turci, pe insula.

Concret, potrivit unui comunicat de presa, 34 dintre elementele furate au fost descoperite de către poliția germană din München, in apartamentul contrabandistului, din 1997, și vor fi returnate Ciprului in termen de o lună, în timp ce 173 de comori au fost deja repatriate.

Aceste 34 de relicve au fost cele mai importante, inclusiv fragmente de picturi murale din biserici, icoane, un manuscris al unei Evanghelii, din secolul 18, apartinand comunității armene din Cipru, și 10 antichitățile preistorice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.